keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Herkkureseptejä

Mango juustokakun resepti alla ja alhaalla näkyvän piirakan resepti postauksen alimmaisena.
 Mango juustikakun resepti:

Kakkupohja:
Myllyn Paras Kauramurotaikinaa ( 400g)

Täyte:
6 liivatelehteä
0,5 dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa (soseuta) n. 250g/400g
300 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa (2tölkkiä)

Päällinen:
3 dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
4 liivatelehteä

Koristeeksi:
1 tlk säilykemangoa viipaleina
sudän nomparelleja
tai koristele ihan miten itse haluat

Painele sulanut taikina irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10min. Kuumenna 0,5dl mangolientä kiehuvaksi mikrossa. Puristele liivatteet liuotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää tuorejuustoon liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Laada täyte torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

Liota päällisen liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liuotusvedestä ja kuumenna n.0,5dl lastenmangososetta ja sulata liivatteet siihen. Lisää loput soseet joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään.

VINKKI: Voit tehdä kakun myös marjoilla, jolloin saat kakusta erivärisen.




Kaupan sydänkakku. Oik. alakulmassa näkyvien rieskarullien resepti alla
 Liharieskarullat:

Mieleisiä rieskoja
Päälle Piparjuuri tuorejuustoa ja naudan erittäinmurea leikkeleitä (Ohuen ohut)
Rullaa rullalle ja pistä coktail tikkuja tasaisin väliajoin, leikkaa paloiksi.

Huom! Tosi nopeaa ja helppoa tehdä ihan millä täytteillä vaan. Rullat voi tehdä muutama tunti ennen tarjoilua, mutta leikata vasta ennen tarjollepanoa.

Kasvisrullat:

1/2 prk ranskankermaa
1/4 punainen paprika
6 kirsikkatomaattia
n.100 g fetajuustoa
ripaus sokeria ja suolaa
mustapippuria

Hienonna paprika ja murenna fetajuusto. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja valuta neste pois. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Tämä määrä riittää 8 suupalaan.

VINKKI: Itse halusin rullista hieman tulisemmat/maukkaammat ja lisäsin ranskankerman lisäksi chili paprika tuorejuustoa. Itse tein aika ison satsin ja aika oman pään mukaan lisäilin aineksia. Näitä täytteitä voi soveltaa niin monella tapaa.

Kanapiirakka:

1 iso lehtitaikinalevy
n. 200 g maustamatonta kanaa
200 g fetajuustoa
3 rkl pestoa
100 g kirsikkatomaatteja
pieni nippu ruohosipulia
muna voiteluun

Kauli sulanut lehtitaikina pellin kokoiseksi levyksi. Lisää suikaloitu kana. Valuta ja kuutioi feta. Silppua ruohosipuli. Levitä täytteet keskelle levyä niin että saat lopuksi käännettyä kummatkin taikinalevyn reunat piiraan päälle. Käytä apuna leivinpaperia. Kumoa piiras niin että taitetut reunat jäävät alle. Voitele munalla. Paista 200asteessa keskimmäisellä tasolla noin 35-40min.

Voin kertoa, että kaikki oli niin herkullista, että ihan kirjoittaessa reseptejäkin tulee vesikielelle. Moni pyyteli reseptejä minulta jälkikäteen ja täältä ne nyt saa. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja: