tiistai 3. toukokuuta 2011

Hääleivonnaisia

Päätin vähän askarrella siskolle ja hänen miehelleen mm. hääkarkkeja ja kakkukoristeita. Teimme kolme mutakakkua ja niihin tein koristeet. Siskoni olisi halunnut kakkukoristeeksi Shrekin ja Fionan, mutta ei löytänyt mistään. Niinpä minä tein itse sellaisen koristeen.

Taas apuna oli ihanat naapurit. Toiselta sain sokerimassaa ja toiselta mahtavat pastavärit ja muutaman kukkamuotin joita käytin hyväksi. Tällaista sain aikaan :)

Shrekki onnistui vähän paremmin, koska oli isompi. Tulostin siis kuvan netistä ja pistelin sokerimassaan neulalla ääriviivat ja sitten vain leikkaamaan ja maalaamaan. Kivaa hommaa johon jää helposti koukkuun :)

Sitten tein häänameja. Idean keksin itse, mutta varmasti moni muukin on keksinyt saman. Eli ostin vaahtokarkkeja, valko- ja tummaasuklaata. Sulatin valkosuklaan ja kierittelin vaahtokarkit siinä. Laitoin jääkaappiin kovettumaan ja kun namit oli kovettunut sulatin tummansuklaan ja maalasin pensselillä siskon ja hänen miehensä nimikirjaimet nameihin. Sitten pussitin sellofaaniin namit ja suljin hopealla lahjanarulla pussit. Nopeasti sai kivat muistot vieraille ja yllätyksen siskolle ja hänen miehelleen. Tässä kuvia valmiista nameista.

Höh valmiista kakuista ei sitten otettu kuvia :/ Tietenkin unohdin, mutta siis Shrek koriste oli yhdessä mutakakussa ja kukkia oli kahdessa muussa. Täytyy katsoa jos jostain kamerasta löytyisi kakuista kuvat.

Yksi mutakakku tehtiin valkosuklaasta aivan sokkona...Ei siis tiedetty yhtään mitä tuleman piti. Kakku jakoi mielipiteitä. Itse pidin siitä vaikka ei siinä suklaa maistunutkaan. Osan mielestä se oli hieman omituista ja jotkut arvelivat oliko se Ahvenanmaan pannukakkua :D Kyllä tummastasuklaasta tehty mutakakku kuitenkin vie voiton ja on yksi lempikakuistani.

Itse en oikein kermakakuista välitä, vaan lemppareitani ovat juustokakut ja mutakakut. Reseptejä voisin lisäillä myöhemmin. Ennen äitienpäivää jos jotain iskää kiinnostaa kokeilla hyväksi havaittuja reseptejä.

ps. musitakaa iskät muistaa kaikkia ihania äitejä ensi sunnuntaina!
Kuva lainattu Susan neuleet blogista. Oli niin nätti kimppu!

Ei kommentteja: